Lifestyle

FDA-ja gjen një tjetër dezinfektues që mund të jetë kancerogjen për njerëzit

 

Zyrtarët federalë të shëndetësisë po u kërkojnë konsumatorëve të shmangin një markë tjetër të dezinfektuesve të duarve që mund të jenë të kontaminuar me kimikate kancerogjene.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) njoftoi të hënën se gjeti "nivele të papranueshme të benzenit, acetaldehidit dhe ndotësve të acetalit" në dezinfektues të caktuar të duarve pa aromë. Dezinfektuesit janë etiketuar me "DIST. By artnaturals Gardena, CA 90248", sipas FDA.