Lifestyle

Pandemia rriti rastet e psikozës në Angli

Foto: The Guardian
 

12.655 pacientë janë referuar në shërbimet e shëndetit mendor të Britanisë së Madhe gjatë korrikut të 2021-s, ndërkaq shifra gjatë korrikut të 2019-s ishte 8.252. Rritja më e madhe është shënuar gjatë vitit të kaluar, pas izolimit të parë kombëtar në Britani, kanë treguar të dhënat e analizuara nga organizata “Rethink Mental Illness”

Rastet e psikozës janë shtuar theksueshëm gjatë dy vjetëve të fundit në Angli, pasi që një numër përherë më i madh i njerëzve kanë përjetuar halucinacione dhe mendime deluzionale shkaku i stresit të akumuluar gjatë pandemisë së COVID-19.

Të dhënat e përmbledhura nga Shërbimi Kombëtar Shëndetësor (NHS) në Britaninë e Madhe kanë treguar për një ngritje deri në 75 për qind të numrit të personave që u referoheshin shërbimeve të shëndetit mendor për episodet e tyre të dyshuara të psikozës, mes prillit të 2019-s dhe prillit të 2021-s, raporton e përditshmja britanike “Guardian”.