Lifestyle

Psikologët tregojnë përse njerëzit hezitojnë të vaksinohen

 

Vaksinat shpëtojnë jetë dhe këtë e kanë bërë që prej kohës kur u zbulua vaksina kundër sëmundjes së lisë më shumë se 200 vjet më parë.

Pos që vaksinat të mbrojnë komunitete të tëra, ato duhet të merren nga një pjesë shumë e madhe e popullsisë. Vetëm atëherë, vaksinimi mund të ofrojë mbrojtje për të pavaksinuarit, i njohur ndryshe edhe si “imuniteti i tufës”. Mjerisht, në shumë raste kjo gjë nuk ndodh.