Lifestyle

Taktika e re e vaksinës nga rezistuesit e COVID-19

 

Vaksinat ndaj koronavirusit janë kryesisht të orientuara ndaj proteinës “Spike”, proteinë që mbulon sipërfaqen e jashtme të virusit. Sidoqoftë, qelizat e rralla “T” ishin në gjendje të hynin brenda virusit dhe të gjenin proteinat që nevojiten për shumimin e virusit

Zbulimi se si disa njerëz i rezistojnë natyrshëm infektimit me COVID-19, pavarësisht se janë të ekspozuar ndaj virusit, mund të shpjerë në zbulimin e vaksinave më efektive, kanë konfirmuar studiuesit.

Një ekip i shkencëtarëve nga Universiteti College i Londrës kanë thënë se disa njerëz patën shkallë të lartë të imunitetit ndaj koronavirusit para se të fillojë pandemia.