Lifestyle

Mënyra e të ushqyerit dhe stili i jetesës për njerëzit me tiroidin Hashimoto

 

Hashimoto është një sëmundje autoimune që dëmton tiroiden, duke shkaktuar prodhim të pamjaftueshëm të hormoneve.

Tiroidja është një gjëndër endokrine që ndodhet në pjesën e qafës dhe sekreton hormone që prekin pothuajse çdo sistem organesh. Ajo gjithashtu kontrollon metabolizmin dhe procesin e rritjes.