Lifestyle

A u reziston vaksinave? Çfarë dinë shkencëtarët për variantin e ri të COVID-19

 

Pyetjet kryesore për variantin e ri të koronavirusit, të detektuar në Afrikën Jugore.

Kur u vu re varianti i ri?

Varianti u identifikua të martën dhe mori vëmendjen e madhe për shkak të shqetësimeve për numrin e madh të mutacioneve, që mund të çojnë në dobësim të imunitetit. Është lidhur me shpërthim të një numri të konsiderueshëm të rasteve në provincën Gauteng të Afrikës Jugore, një qendër urbane, në dy javët e fundit. Këta dy faktorë e kthyen variantin e ri në radarin e monitoruesve ndërkombëtarë. Të premten, ekspertët shëndetësorë në Britani të Madhe e kanë përshkruar variantin si “më të rrezikshmin që është parë deri tash”.