Lifestyle

Dieta dimërore, 7 ushqime të pasura me vitaminë B6

 

Le të bëhemi gati sepse dimri po vjen. Dhe kjo është koha kurë një mori e perimeve janë të disponueshme të freskëta nga ferma. Sidoqoftë, derisa opsionet e ushqimit rriten gjatë sezonit të dimrit, oreksi ynë për të ngrënë zvogëlohet. Kjo ndodh kryesisht për dy arsye. Së pari, ditët shkurtohen duke i dhënë sistemit më pak kohë për të tretur vaktin e mëparshëm. Dhe e dyta, priremi të jemi më pak të lëvizshëm. Shumica e njerëzve preferojnë të qëndrojnë brenda shtëpive ose zyrave të tyre, dhe ta shmangin të ftohtin jashtë. Në thelb, ne ecim më pak dhe shpenzojmë më pak energji.

Kjo ndikon në sistemin tonë të tretjes, na shkakton fryrje të barkut dhe inflamacion, si dhe shpeshherë ndikon edhe në gjendjen tonë shpirtërore.