Lifestyle

Çfarë dimë dhe nuk dimë për variantin Omicron

 

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka thënë se ende mund të marrë kohë që të kemi një fotografi të plotë të kërcënimit të paraqitur nga Omicroni, një variant i ri që shkencëtarët anembanë botës po përpiqen të vlerësojnë mutacionet e tij të shumta.

Tregu i aksioneve ra, disa tubime publike u anuluan e vendet nga gjithë globi pezulluan fluturimet e ardhshme pasi shkencëtarët në Afrikën e Jugut javën e kaluar identifikuan versionin e ri, që si duket ka qenë goditja e fundit pas infektimeve me COVID-19 në vendet me provincat më të populluara.

Gjatë fundjavës lista e vendeve që e kanë identifikuar versionin e ri në udhëtarë është rritur. Portugalia ka zbuluar 13 raste të lidhura me variantin e ri mes anëtarëve të një klubi të vetëm futbolli - ku vetëm njëri prej tyre kishte udhëtuar së fundmi për në Afrikën Jugore.