Lifestyle

Ushqimet më të pasura me yndyra të shëndetshme

 

Së bashku me karbohidratet dhe proteinat, yndyrat janë një makronutrient për të cilin trupi ka nevojë për nivel optimal të funksionimit.

Yndyrat janë jetike për shëndetin e njeriut, pasi ato ndihmojnë në prodhimin e energjisë, formimin e qelizave, transportin e oksigjenit, koagulimin e gjakut si dhe gjenerimin e substancave të ngjashme me hormonet të quajtur prostaglandina, të cilat janë thelbësore në procese fiziologjike si inflamacioni, dhimbja dhe ethet.