Lifestyle

Si ju tregon trupi juaj se jeni të stresuar?

Foto ilustrim
 

Stresi është një reagim normal njerëzor që i ndodh të gjithëve. Në fakt, trupi i njeriut është krijuar për të përjetuar stresin dhe për të reaguar ndaj tij. Kur përjetoni ndryshime ose sfida (stresorë), trupi juaj prodhon përgjigje fizike dhe mendore. Ky është stresi.

Përgjigjet ndaj stresit ndihmojnë trupin tuaj të përshtatet me situatat e reja. Stresi mund të jetë pozitiv, duke na mbajtur vigjilent, të motivuar dhe të gatshëm për të shmangur rrezikun.