Lifestyle

Si një skanim i syrit mund të tregojë a do të vdisni në dekadën e ardhshme

 

Skanimi i syve mund të përdoret në të ardhmen për të kalkuluar rreziqet për vdekje, kanë sugjeruar ekspertët.

Akademikët kanë deklaruar se retina vepron si ‘dritare’ për t’i lejuar doktorët të shohin më thellë shëndetin e dikujt. Dhe shkencëtarët australianë tani kanë lidhur një “dallim në moshë në retinë” me rreziqet më të mëdha për vdekje.