Lifestyle

Një ekuilibër në mes të sigurisë së shëndetit të fëmijëve në kohë pandemie dhe aspektit social-emocional të tyre

 

Pasi të gjitha institucionet janë rihapur dhe kemi filluar të mësohemi që të jetojmë bashkë me pandeminë, popullata është njoftuar me protokollet dhe rregullat për mbrojtjen nga virusi, por çfarë t’u bëjmë të vegjëlve në kopshte dhe institucione parashkollore që nuk duan të dinë për pandeminë? Ata duan të ndihen të pranuar, të rrethuar me dashuri dhe u gëzohen pa masë ndërveprimeve me të tjerët rreth tyre, qoftë të kapen dorë për dore, qoftë t’i ndajnë lodrat me të tjerët, qoftë t’u hidhen në përqafim shokut/shoqes apo edukatorëve…kjo nuk është aspak një situatë e lehtë për të gjithë ata që punojnë me fëmijë të vegjël…së fundi kush mund t’u rezistojë me lehtësi krahëve të hapur të një fëmije që kërkon përqafim kur është me lot në sy?

Këtu janë disa mënyra të cilat mund t’ju ndihmojnë që të arrini t’i vetëdijesoni të vegjlit për viruset, të ruani distancën dhe në të njëjtën kohë të jeni të lidhur duke i bërë fëmijët të ndihen të sigurt, të pranuar dhe mbi të gjitha të rrethuar me dashuri.