Lifestyle

Lidhja mes ushqyerjes dhe gjumit më të mirë

 

Nëse jeni duke luftuar me cilësinë e gjumit, mund të keni provuar tashmë disa nga sugjerimet më të zakonshme për të arritur rezultate, si përmbajtja e një orari të rregullt të gjumit, mos përdorimi i telefonit para se të flini dhe të bëni mjaftueshëm ushtrime. Ndërsa, këto janë të gjitha këshilla të dobishme dhe të vërtetuara shkencërisht, megjithëkëtë mund të mos jenë të mjaftueshme. Nëse jeni duke kërkuar për një ndryshim tjetër që ju ndihmon në përmirësimin e cilësisë së gjumit, merrni parasysh t’i hidhni një sy ushqimeve që hani.

Ndërsa qe një kohë të gjatë e dimë se zgjedhjet dietike janë të lidhura me cilësinë e gjumit, hulumtimi i ri zbulon se një zakon i veçantë i të ngrënit, që është ndjekja e dietës mesdhetare, mund t’ju ndihmojë veçanërisht të bini në gjumë më shpejt dhe të flini më shumë gjatë natës.