Lifestyle

Një test gjaku mund të tregojë se kush mund të preket me COVID-19, thotë studimi

Foto: AP
 

Sipas një studimi të ri, nivelet më të ulëta të një antitrupi të caktuar që mund të zbulohet përmes një testi gjaku mund të jenë në gjendje të tregojnë nëse një person ka më shumë gjasa të infektohet me COVID-19.

Studimi i botuar në revistën Nature Communications zbuloi se njerëzit që zhvillojnë simptoma afatgjata të virusit kanë nivele më të ulëta të dy imunoglobulinave - IgM dhe IgG3 - menjëherë pasi u infektuan me virusin.