Lifestyle

Shkencëtarët në gatishmëri për rastet në rritje nga nënvarianti i Omicronit BA.2

 

Varianti shumë i transmetueshëm Omicron i virusit SARS-CoV-2 - forma më e zakonshme e të cilit njihet si BA.1 - tani përbën pothuajse të gjitha infeksionet e koronavirusit globalisht, megjithëse rritjet dramatike të rasteve me COVID tashmë kanë arritur kulmin në disa vende .

Shkencëtarët tani po ndjekin një rritje të rasteve të shkaktuara nga një variant i afërt i njohur si BA.2, i cili po fillon të konkurrojë BA.1 në pjesë të Evropës dhe Azisë.