Lifestyle

Si të menaxhoni ankthin kur keni frikë nga lufta?

Foto: CYP Now
 

Kur lajmet dhe imazhet për luftën, vdekjen dhe shkatërrimin vërshojnë mediat, ato mund të jenë dërrmuese dhe të frikshme. Për disa, kjo mund të ndikojë në shëndetin emocional, duke shkaktuar ankth dhe stres. Zakonisht lindë shqetësimi se të njëjtat gjëra mund të ndodhin aty ku jetoni. Ky është një reagim i zakonshëm.

Në fakt, disa ekspertë e kanë quajtur këtë fenomen "çrregullim i stresit kryesor", "ankth lufte" ose "ankth bërthamor".