Lifestyle

Përdorimi i ibuprofenit mund të çojë në dhimbje kronike, thotë studimi

 

Përdorimi i barnave si ibuprofeni dhe të tjera që lehtësojnë probleme shëndetësore afatshkurta mund të rrisin shansin e zhvillimit të dhimbjes kronike, sugjeroi një studim i ri, raportoi The Guardian të enjten.

Gjetjet nga studimi sugjerojnë se është koha që të merret në rikonsideratë si të trajtohet dhimbja. Shërimi normal nga një lëndim i dhimbshëm përfshin infeksionin – reagimi natyral i trupit ndaj plagës dhe infektimit – dhe studimi thotë se bllokimi i infeksionit nga barnat mund të çojë në më shumë vështirësi për trajtim.