Lifestyle

Rikthimi i maskave në shkolla

 

Pavarësisht rritjes së rasteve dhe kthimit të maskës në një numër të vogël shkollash, reagimi në të gjithë SHBA-në ka qenë kryesisht i ndrydhur, duke reflektuar rraskapitjen e publikut pas më shumë se dy vjetësh kufizime

Rastet e COVID-19 në SHBA janë rritur, duke çuar në një numër të vogël distriktesh shkollore, veçanërisht në verilindje, për t’i rikthyer obligimet dhe rekomandimet për maska për herë të parë që nga mbarimi i rritjes së Omicronit dhe teksa vendi po i afrohet 1 milion vdekjeve nga pandemia.

Kthimi i maskave në shkolla nuk është aq i përhapur sa më parë në pandemi, veçanërisht pasi shqetësimet e publikut për virusin janë zbehur. Në Maine, Nju Xhersi dhe Pensilvani janë rikthyer maskat, po ashtu edhe në Massachusetts i rekomandojnë ato kur viti shkollor po hyn në javët e fundit.