Lifestyle

Mbi 42 milionë britanikë “do të jenë mbipeshë deri në vitin 2040”

 

Mbi 42 milionë të rritur në Mbretërinë e Bashkuar do të jenë mbipeshë ose obezë në vitin 2040 dhe në rrezik të lartë për 13 lloje të kancerit, ka zbuluar një raport alarmues, raportoi The Guardian të enjten.

Të dhënat e mbledhura nga Studimet për Kancer në Britani tregojnë se 71% e personave do të jenë mbipeshë deri në vitin 2040, një rritje prej 64% sot. Nga ta, gati 36% e të rriturve – 21 milionë persona – do të jenë obezë.