Lifestyle

Një aspirinë në ditë dëmton më shumë sesa ndihmon

 

Miliona amerikanë marrin aspirinë për të parandaluar një sulm të parë në zemër ose në tru. Tani, mjekët po këshillojnë kundër tij, veçanërisht për personat mbi 70 vjeç, raportoi NYT të shtunën. 

Ekspertët që rishikuan të dhënat e përdorimit të përditshëm të aspirinës për të parandaluar sulmet, gjetën se përfitimi për shumicën e amerikanëve është shumë i vogël dhe se praktimi i kësaj mund të ketë pasoja të rënda.