Lifestyle

Fëmijët kaluan 83 minuta më shumë para ekranit gjatë pandemisë

 

Koha e kaluar para ekranit gjatë pandemisë me COVID-19 u rrit më së shumti tek nxënësit e shkollave fillore, mesatarisht me një orë e 20 minuta shtesë në ditë, sipas një hulumtimi.

Rritja e mprehtë e kohës para ekranit u shoqërua me dietat më të varfra te fëmijët, shëndetin e dobët të syve, përkeqësimin e shëndetit mendor duke përfshirë ankthin, dhe probleme të sjelljes si agresioni, nervozizmi dhe rritja e shpeshtësisë së zemërimit, thanë studiuesit, raportoi The Guardian të premten.