Lifestyle

Virusi i transformuar, por shumë i dobët

 

Verën e kaluar- kur vaksinimet u bënë të disponueshme për herë të parë në SHBA – u pasua rritja e Deltës dhe më pas ardhja e Omicronit, i cili ka vrarë 2600 amerikanë në ditë në kulmin e vet gjatë shkurtit të kaluar.

Koronavirusi, që po ndryshon me shpejtësi, ka nisur verën në SHBA me shumë infeksione, por relativisht pak vdekje në krahasim me mishërimet e tij të mëparshme. COVID-19 ende po vret qindra amerikanë çdo ditë, por nuk është aq i rrezikshëm sa ishte vjeshtën dhe dimrin e kaluar.

“Do të jetë një verë e mirë dhe ne e meritojmë këtë pushim”, ka thënë Ali Mokdad, profesor i shkencave të matjeve shëndetësore në Universitetin e Washingtonit në Seattle.