Lifestyle

Mendja e njeriut nuk duhet të jetë zgjuar pas mesnatës, paralajmërojnë shkencëtarët

 

Në mes të natës, bota nganjëherë mund të duket si një vend i errët. Nën errësirë, mendimet negative gjejnë një mënyrë për t’u ngritur në mendje, dhe ndërsa shtriheni zgjuar, duke shikuar tavanin, mund të filloni të keni dëshira për kënaqësi që ju vënë në faj, si një cigare ose ushqim me plot karbohidrate.

Shumë prova sugjerojnë se mendja e njeriut funksionon ndryshe nëse është zgjuar gjatë natës. Pas mesnatës, emocionet negative kanë tendencë të marrin vëmendjen tonë më shumë se ato pozitivet, idetë e rrezikshme rriten dhe frenimet bien, shkroi ScienceAlert të shtunën.