Lifestyle

A duhet të ndahen tabletat e ilaçeve në dy pjesë?

Foto ilustrim
 

Ilaçet në formën e tyre më të zakonshme janë të shitura si tableta të vogla rrethore. Gjithashtu edhe në doza të mirë përcaktuara nga mjeku. Kështu janë edhe më të pranueshme dhe të përdorshme në popullatën e gjerë.

Megjithëse zakonisht jepen me recetë nga mjeku në dozat e duhura, në shumë raste të tjera dozat e tyre menaxhohen edhe nga vetë pacienti.