Lifestyle

Studim: COVID-19 mund ta dëmtojë funksionin e trurit

 

Pacientët që shërohen nga COVID-19 vuajnë nga probleme neurologjike dhe psikologjike, sipas një studimi të botuar të enjten.

Studiuesit nga Universiteti i Oksfordit kërkuan më shumë se një milion dosje pacientësh dhe zbuluan se, dy vjet pas infektimit, pacientët që ishin shëruar nga COVID-19 ishin në një rrezik më të lartë të psikozës, demencës dhe "mjegullës së trurit" krahasuar me pacientët që u shëruan nga sëmundje të tjera të frymëmarrjes, raportoi Politico.