Lifestyle

Çfarë i bën trupit marrja e zinkut çdo ditë?

 

Zinku është një mineral thelbësor që ndihmon trupin të funksionojë në mënyra të ndryshme bazike, nga mbështetja e sistemit imunitar deri tek mbajtja e metabolizmit sa më aktiv. Për fat të mirë, trupi i njeriut nuk ka nevojë për sasi të mëdha zinku dhe shumica prej njerëzve e marrin zinkun që u nevojitet nga ushqimi. Por ekzistojnë disa raste në të cilat plotësimi i zinkut mund të garantohet.

Këto janë disa nga përfitimet e zinkut, sipas ekspertëve.