Lifestyle

5 suplementet e domosdoshme për gratë

 

Është thelbësore që gratë të kujdesen për shëndetin e kockave, shëndetin menstrual dhe shëndetin hormonal, pasi këto luajnë një rol shumë të rëndësishëm në mirëqenien e tyre fizike. Hormonet janë një pjesë e rëndësishme e procesit riprodhues, ato mbështesin ciklin riprodhues nga puberteti deri në menopauzë. Disa gra përjetojnë çekuilibër të hormoneve për shkak të faktorëve të tillë si, gjenet dhe sëmundje të tjera fizike. Kjo mund t’i ndodhë një gruaje në çdo fazë të jetës, prandaj kanë nevojë për lëndë ushqyese shtesë për ta përmirësuar shëndetin e tyre, shkruan portali “The Health”.

Shumica e grave gjithashtu përjetojnë përkeqësim të shëndetit të kockave që çon në osteoporozë ose artrit. Këto sëmundje janë të zakonshme tek gratë dhe kjo ndodh për shkak të mungesës së rëndë të kalciumit. Për të maksimizuar shëndetin e kockave dhe përthithjen e kalciumit, vitamina D është thelbësore.