Lifestyle

Konsumimi i këtyre pijeve rrit rrezikun për sulm në zemër

 

Është absolutisht thelbësore që të kujdeseni mirë për zemrën tuaj nëse dëshironi të jetoni një jetë të gjatë dhe të shëndetshme. Ndërsa nuk ka asnjë garanci që nuk do të keni sulm në zemër në një moment, ka ndryshime në stilin e jetës që mund të bëni për të zvogëluar këtë rrezik, shkruan revista "Eat This, Not That". 

Sulmi në zemër ndodh kur qarkullimi i gjakut në zemër është i bllokuar. Shkaku i këtij bllokimi është kryesisht grumbullimi i depozitave yndyrore që përfshijnë kolesterolin e dëmshëm. Ky grumbullim njihet si ateroskleroza dhe mund të çojë në ngushtimin e arterieve tuaja, duke e bërë më të vështirë rrjedhjen e gjakut.