Lifestyle

Rreziku nga demenca mund të rritet nëse i hani këto ushqime

Foto: AP
 

Ushqimet ultra të përpunuara si pica e ngrirë dhe ushqimet e gatshme e bëjnë jetën e ngarkuar shumë më të lehtë.

Por këto ushqime si hot dogët, hamburgerët, patatet e skuqura, pijet e gazuara, biskotat, ëmbëlsirat, akulloret e shumë të tjera përbëjnë dy të tretat e kalorive në dietat e fëmijëve dhe adoleshentëve.