Lifestyle

Si të minimizoni rrezikun e kancerit të stomakut?

 

Kanceri i stomakut është shkaku i dytë më tipik i vdekjeve të lidhura me kancerin. Megjithatë, meshkujt preken më shumë se femrat.

Stomaku është një qese e trashë muskulore e cila merr ushqim përmes ezofagut. Ushqimi përzihet me acid, mukozë dhe disa enzima të cila bëhen në një pastë të trashë dhe shtyhet poshtë në zorrën e hollë për tretje të mëtejshme. Duhet përmendur se në të shumtën e rasteve, kanceri i stomakut është vështirë të zbulohet herët.