Lifestyle

Kthimi i recetave lokale, shpresa e fundit për restorantet në krizë

Në të gjithë rajonin, hotelet dhe restorantet po i konsiderojnë modelet e mëparshme të biznesit si të vjetruara. Kjo po detyron një rivendosje të strategjive teksa investimet rimëkëmben për të përmbushur kërkesën në rritje nga darkuesit e uritur e etur për t’u ushqyer përsëri jashtë
 

“Kemi pasur shumë sfida, përfshirë lëndët e para dhe problemet e transportit. Një vit pas COVID-it, të gjitha hotelet filluan dërgimin e ushqimit. Dalëngadalë po rikuperoheshim dhe më pas erdhi kjo krizë ekonomike. Na mbaruan si materialet e importuara, ashtu edhe ato vendëse. Përsëri në zero”, është shprehur Saman Nayanananda, menaxher ushqimesh

Hoteleve dhe restoranteve në të gjithë Azinë Jugore u është dashur të përshtaten dhe të riimagjinojnë ngrënien jashtë që kur pandemia shpërtheu në rajon, duke detyruar shumë të largohen nga biznesi.

Në Indi, nga restorantet e thjeshta me vrima në mur deri te ato me ushqime të shkëlqyera, u shkatërruan nga bllokimet dhe shpërthimet e viruseve, me miliona që humbën punën e tyre që nga goditja e COVID-19 në fillim të vitit 2020.