Lifestyle

Dermatologët tregojnë për gabimet që duhet evituar gjatë larjes së fytyrës

 

Jeni duke e pastruar fytyrën me sapun, ujë të nxehtë apo po përdorni peshqir? Epo, sipas disa dermatologëve mund të jeni duke e pastruar fytyrën në mënyrë të gabuar.

Larja me ujë tepër të nxehtë dhe përdorimi i shumë pecetave njëpërdorimshme janë disa nga gabimet që njerëzit bëjnë kur e lajnë fytyrën.
Këto teknika mund të shkatërrojnë barrierën natyrale të lëkurës suaj, e ta thajnë atë dhe të bllokojnë poret e juaja, raporton “Daily Mail”.