Lifestyle

Si të bëni më shumë stërvitje këtë dimër?

 

Të gjithë e dinë se dimri është stina më e errët dhe e ftohtë e vitit, prandaj mund ta gjeni vetën duke qëndruar në ambiente të ngrohta shtëpie. Bazuar në teorinë e pesë elementeve në mjekësinë kineze, dimri është stina e lidhur me ujin, çka do të thotë, duhet t’i merrni gjërat shtruar dhe ta ruani energjinë, të përqendroheni në pushim dhe reflektim.

Gjersa kjo është e nevojshme dhe e vërtetë, nuk do të thotë se është një justifikim që ju të qëndroni gjithmonë ulur dhe të jeni pasiv. Trupi kërkon nxehtësi dhe lëvizje, prandaj kjo është arsyeja pse janë listuar më poshtë disa mënyra për të bërë më shumë stërvitje këtë dimër. Ato do ta mbajnë energjinë tuaj në nivelet e duhura dhe do t’ju ndihmojnë të jeni të gatshëm për stinën e ardhshme, pranverën.