Lifestyle

Shkencëtarët arrijnë të shkatërrojnë kancerin e gjirit brenda 11 ditëve pa kimioterapi

Hulumtimi i prezantuar nga profesori Nigel Bundred në “Konferencën Evropiane të Kancerit të Gjirit” në Amsterdam tregon se ata kanë testuar efektivitetin e dy barnave të njohura si Herceptin (trastuzumab) dhe Lapatinib.

Këto dy barna tashmë janë përdorur në trajtimin e kancerit të gjirit, por kjo është hera e parë që ato janë kombinuar së bashku dhe janë përdorur para operacionit dhe kimioterapisë, transmeton Koha.net. Ajo çfarë është gjetur nga këto teste është se kombinimi i tyre ka eliminuar disa lloje të kancerit të gjirit për vetëm 11 ditë.