4 perditesime
20:50

“Për 1 euro prona bëhet e juaja!”, premtimi i madh i Mehmetit

Gëzim Mehmeti vlerëson se Kodra e Trimave është prej lagjeve më të diskriminuara të kryeqytetit dhe ai thotë se nëse e fiton besimin e qytetarëve më 17 tetor do ta përmirësojë situatën.

Ai në emisionin “Zgjedhjet në KOHË” ka thënë se rreth 70 për qind e banorëve të kësaj lagjeje përballen me mungesë të dokumenteve për pronësi. Dhe ai ka premtuar se me të kryetar, bartja e pronave do të bëhet shpejt dhe për vetëm 1 euro.

“70 për qind e banorëve të Kodrës së Trimave nuk posedojnë dokumentet e pronësisë, që i bie listën poseduese dhe certifikatën e pronësisë. Kodra e Trimave në këtë rast është e diskriminuar. Pse? Lobi i ndërtimeve ka qenë shumë i zëshëm që të gjitha ndërtimet pa leje që janë bërë në Kosovë të legalizohen, edhe ne kemi legalizuar. Mirëpo nuk iu kemi ofruar qytetarëve që jetojnë në vatrat e tyre shekullore këtë mundësi. Në kemi shtëpi në Kodrën e Trimave që janë ndërtuar para 60-70 vjetëve jetojnë njerëzit aty, e kanë blerë pronën, mirëpo nuk e kanë listën poseduese dhe certifikatën. Nuk mund ta lënë shtëpinë në hipotekë”, ka thënë Mehmeti.

Ai ka ofruar edhe zgjidhjen se si e mendon.

“Unë e kam konceptuar zgjidhjen. Zgjidhja është siç ka ndodhur me ligjin për legalizim, e njëjta do të ndodhë në tërë Kosovën, sidomos në Prishtinë, që t’u mundësohet banorëve që jetojnë në pronat e tyre shekullore që të kenë të drejtën e tyre, që është e shenjtë, pronën. Në këtë rast, Komuna e Prishtinës do ta ofrojë me 1 euro bartjen e pronës, me kryetar Gëzim Mehmetin. Nëse ua kemi mundësuar bizneseve që t'i legalizojnë ndërtimet pa leje, është absurde që banorëve të Kodrës së Trimave të mos ua mundësojmë që ta bartin pronën e tyre, duhen vetëm angazhim e vullnet. Nëse kemi mbështetjen e Qeverisë, do ta realizojmë këtë për 90 ditët e para”, ka shtuar ai.

 

20:41

Mehmeti: Çka kam ndërtuar për 4 vjet, nuk është bërë për 17 vjet

Gëzim Mehmeti ka vlerësuar me nota maksimale punën e tij në krye të Drejtorisë së Investimeve Kapitale në Komunën e Prishtinës.

Ai në KTV, në kuadër të debateve zgjedhore, tha se puna e tij nuk krahasohet me atë të të tjerëve.

“Në Prishtinë, duke u bazuar në rrethanat që i përmenda, duke u bazuar edhe në buxhetim, është bërë shumë. Flas me përgjegjësi për Drejtorinë që unë e kam udhëhequr. Çka është ndërtuar për 4 vjet, nuk është bërë për 17 vjet më parë, çdo dy ditë të ndërtohet nga një rrugë nuk ka ndodhur më parë, këto gjëra nuk përmenden nga të tjerët, ndoshta edhe nuk shihen, por kjo është infrastruktura”, ka thënë kandidati i AKR-së për kryeqytetin.

 

20:34

Kandidati i AKR-së premton Prishtinë sipas modelit të lagjes “Dardania”

Kandidati i AKR-së për kryetar të Komunës së Prishtinës vlerëson se lagjja “Dardania” në kryeqytet duhet të ndiqet si shembull edhe për lagjet e tjera sa u përket investimeve.

Mehmeti në emisionin “Zgjedhjet në KOHË” tha se në këtë lagje janë investuar 3.2 milionë euro gjatë mandatit të fundit, në hapësira të gjelbra, parkingje, shtigje të biçikletave e rrugë.

“Çdo rrugë në ‘Dardani’ është rindërtuar. I kemi ndërtuar mbi 12 parkingje, nuk ka asnjë gropë, çdo gjë është e rindërtuar, qarkullohet shumë më mirë. Tërë Prishtina duhet të funksionojë sipas modelit të lagjes ‘Dardania’, kjo është zgjidhje. Kemi ndarë 1.2 milionë edhe për ‘Ulpianën’”, ka thënë Mehmeti.

Ai ka premtuar se me të si kryetar do të bëhet edhe lidhja mes lagjeve “Emshir” e “Dardania”. Aktualisht pengesë paraqitet Stacioni i Autobusëve.

“Largimi i laurës në Stacionin e Autobusëve është punë 5-minutëshe, lidhja ‘Emshir’ – ‘Dardani’ duhet të ndodhë. Me ardhjen time do ta ftojë drejtorin e stacionit dhe kjo punë do të bëhet”, ka shtuar Mehmeti.

 

20:23

Mehmeti: Në mandatin tim si drejtor, çdo 2 ditë është ndërtuar nga një rrugë

Gëzim Mehmeti është në përfundim të mandatit si drejtor i Drejtorisë së Investimeve Kapitale në Komunën e Prishtinës. Ai pret të mbetet në Komunë edhe pas zgjedhjeve të 17 tetorit, por si kryetar.

Mehmeti në emisionin “Zgjedhjet në KOHË” ka thënë se ka punuar si askush tjetër.

“Në Prishtinë, sipas statistikave, kemi rreth 6-7 miliardë euro investime në ndërtim, ndërsa si Komunë i kemi pasur mesatarisht 10 milionë euro buxhet për infrastrukturë, përfshirë edhe atë përcjellëse për këto ndërtime. Është një diskrepancë e madhe, por prapëseprapë kemi arritur të realizojmë 903 projekte, që i bie se gjatë mandatit tim 4-vjeçar (si drejtor) çdo dy ditë kemi ndërtuar nga një rrugë në Prishtinë. Këtë s’e ka bërë askush në Kosovë, asnjë drejtor e asnjë kryetar”, ka thënë Mehmeti, kandidat nga AKR-ja.

Ai ka thënë se Drejtoria që udhëheq gjatë 4 vjetëve të shkuar ka ndërruar 40 km gypa të rrjetit të ujësjellësit prej asbesti dhe mbeten edhe 100 km të tjera gypa të asbestit për t’u ndërruar, siç tha ai, me të si kryetar.

 

20:17

Mehmeti premton zbrazje të kontejnerëve çdo 1 orë dhe lidhje të tyre me sensorë

Gëzim Mehmeti, kandidat për kryetar të Prishtinës nga Aleanca Kosova e Re (AKR), ka premtuar se nëse do të zgjidhet kryetar në zgjedhjet lokale të 17 tetorit, atëherë mbeturinat në qytet do të jenë çështje e mbyllur.

Ai në emisionin “Zgjedhjet në KOHË” ka thënë se kontejnerët do të zbrazën çdo një orë po qe nevoja dhe se ata do të përcillen përmes teknologjisë.

Mehmeti tha se siç ka pasur sukses në mandatin që po e përfundon si drejtor i Drejtorisë së Investimeve Kapitale, do të ketë sukses edhe si kryetar.

“Duke u bazuar në teknologjinë informative, kemi një vizion të qartë sa i përket çështjes së mbeturinave, ku në bashkëpunim me ndërmarrjen lokale ‘Pastrimi’ çdo një orë kontejnerët do të zbrazen, varësisht nga mbushja e tyre.

Mund të zbrazen çdo një orë nëse mbushen, pasi kjo bëhet më inteligjencë artificiale, vendosen sensorët dhe kur të mbushen ne shkojmë e zbrazim”, ka thënë Mehmeti.