Metro

Zyrtarët komunalë e qytetarët i gëzon kthimi i derrave të egër në Parkun e Gërmisë

 

Derrat e egër janë kthyer në Parkun Gërmia, pas më shumë se një viti, pasi ata kishte rrezik të zhdukeshin si pasojë e gjuetisë së paligjshme.

Rikthimi i tyre është bërë publik me anë të një videoje të publikuar nga faqja “Gërmia Park Wild në Facebook”. Megjithatë, publikimi i kësaj videoje, sipas drejtoreshës së Parqeve në Komunën e Prishtinës, Fatime Hajdari, paraqet rrezik për jetën e kafshëve pasi që gjuetarët mund të dalin për gjah dhe t’i sulmojnë.