Metro

Midis Prishtinës së vjetër dhe asaj “megalomane”

Midis Prishtinës së vjetër dhe asaj “megalomane”

Korzoja vazhdon të mbijetojë, me këmbënguljen e paparë diku tjetër. Do të nevojiten disa minuta ecje për ta kaluar bulevardin drejt një shtegu të zhdrejtë që çon drejt korzosë.

Zërat përreth, sikurse neonet apo reklamat e boshatisura të dyqaneve e zyrave, janë kryesisht në gjuhën shqipe, por shoqëruar prej shkrimeve serbo-kroate. Në veshje shumica janë të padallueshëm, pos me anë të plisave të bardhë që ende i mbajnë shumë burra të urbanizuar shqiptarë, gjë kjo që edhe i dallon prej turmave kudo në Evropën Qendrore dhe Jugore, shkruan sot Koha Ditore.