Metro

Në Prishtinë nga sot nisin testimet serologjike për Covid-19

Në Prishtinë nga sot nisin testimet serologjike për Covid-19
 

Drejtori i Shëndetësisë në Prishtinë, Bujar Gashi, ka thënë se në kryeqytet nga sot do të nisë kryerja e testeve serologjike (analizë e gjakut) për koronavirus.

“Kemi staf të mjaftueshëm sepse për testime serologjike nuk duhen kapacitete të mëdha. Aparatura është automatike. Testimi do të bëhet brenda 30 minutave. Teste serologjike dallojnë nga “Real Time PCR”. Ajo metodë, që e bën ISHKK bëhet me marrjen e mostrës dhe identifikimin e virusit, kurse testimet serologjike janë, gjetja e antitrupave ndaj virusit”, ka thënë Gashi.