Metro

Komuna e Prishtinës e quan të ngathët procesin e vaksinimit

Foto: KOHA
 

Drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës, Bujar Gashi, ka deklaruar se procesi i vaksinimit deri më tani ka qenë i ngathët dhe për t’u përshpejtuar ky proces, duhet të paktën të vaksinohen rreth 2 mijë qytetarë në ditë. Ai ka thënë se Komuna e Prishtinës ka vënë në dispozicion afro 20 ekipe mjekësore që do asistojnë në Qendrën “1 Tetori” dhe do u dalin në ndihmë ekipeve qendore.

Sipas Gashit, me vaksinimin masiv, për tre muaj duhet të vaksinohen në kryeqytet rreth 200 mijë qytetarë, që pandemia e koronavirusit të mos përsëritet.