Metro

Një pjesë e Prishtinës sot pa ujë

Foto: Alban Bujari/KOHA
 

Drejtori i Ujësjellësit “Prishtina”, Sokol Xhafa, ka njoftuar se disa lagje dhe rrugë në kryeqytet kanë mbetur pa furnizim me ujë të pijshëm pasi ka shpërthyes një tub i diametrit të madh. Xhafa ka thënë se shpërthimi i linjës së azbestit ka ndodhur rreth orës 04:00 të mëngjesit, tek Pallati i Rinisë.

“Në ora 5:00 kemi dalë në vend të ngjarjes duke filluar punimet pavarësisht se dëmtimi është i madh. Pa ujë të pijshëm kanë mbetur lagjet Lakrishte, një pjesë e Dardanisë, Pejtoni dhe disa rrugica si Rexhep Luci dhe pjesa te Hotel Grandi. Tek pjesa e Qafës kanë ngelur pa ujë por brenda 2-3 orës do të sanohet dhe kthehet uji, derisa në lagjet e tjera diku deri në orët e pasdites s’do të ketë ujë”, ka thënë Xhafa.