Metro

Kundërmim nga mbetjet e lëngshme të bërllokut, të cilat mbulojnë rrugët

 

Banorët e lagjes “Bregu i Diellit” në Prishtinë thonë se janë në hall për shkak të kundërmimit dhe ndotjes së rrugëve me mbetjet e lëngshme të bërllokut pas mbledhjes së tij. Kërkojnë që të lahen rrugët ngase shtresat e mbetjeve tashmë janë bërë të shumëfishta. Përderisa Komuna e Prishtinës ka refuzuar të flasë për këtë çështje, kompania “Pastrimi” ka thënë se janë qytetarët ata të cilët hedhin mbeturina të lëngshme, gjë e cila e shkakton këtë rrjedhje

Banorët e lagjes “Bregu i Diellit” po ankohen për kundërmimin për shkak të mbetjeve të lëngshme të bërllokut që kanë mbuluar sipërfaqet e rrugëve në afërsi të kontejnerëve. Në zonat ku ka banesa e ku bërlloku mblidhet çdo natë, shtresat e lëngshme që barten nga kamionët teren gjatë ditës dhe të nesërmen të tjera shtresa të reja krijohen. Banorët thonë se ka shumë kohë që rrugët nuk janë larë.

“Po na pengon shumë kjo gjendje, se edhe kopshti i fëmijëve është këtu afër e po kundërmon erë shumë e keqe”, ka thënë një banor i lagjes.