2 perditesime
19:18

Ekipet mobile kanë nisur vaksinimin në gjimnazin “Xhevdet Doda”

Lulzim Gajtani

Radhë të gjata të nxënësve të interesuar për imunizim kishte në gjimnazin “Xhevdet Doda” në Prishtinë.

Një ekip mobil i dërguar nga Ministria e Shëndetësisë ka qëndruar në shkollë për t’i vaksinuar nxënësit.

I pari që u vaksinua ishte Ben Azemi, nxënës i klasës së 12-të. Ai u bëri thirrje edhe të tjerëve që të imunizohen.

“U vaksinova i pari, po mu tut nuk u tuta...Ma mirë me marrë vaksinën, me kursy të holla nëpër teste, edhe me dal lirshëm në kafe e në gjithçka”, tha Azemi.

Drejtori i kësaj shkolle, Azem Jaha, ka bërë të ditur se vaksinimi i nxënësve po bëhet me pëlqimin e prindërve të tyre. Derisa ka shtuar se për dallim nga nxënësit e klasave të 12-ta, ata të 10-tave dhe 11-tave po hezitojnë të vaksinohen.

“Ne i kemi përcjellë tek prindërit nëpërmjet deklarimeve që ata të cilët, është fjala për prind, të cilët pajtohen që fëmiju i tij të përfshihet në këtë vaksinim të domosdoshëm për shëndetin e tyre ata kanë me vete deklaratën dhe do të lajmërohen sipas radhës do të vaksinohen”, tha Jaha.

Edhe vajza e zëvendësministres Dafina Gexha-Bunjaku e shfrytëzoi të drejtën për t’u imunizuar. Bunjaku, e cila ishte e pranishme për ta monitoruar procesin, tha se ekipe mobile do të ketë edhe nëpër institucione e shkolla të tjera.

“Shpresoj që të gjithë të mendojnë se duhet me marrë se jo që e mbrojmë veten por edhe të tjerët”, tha Bunjaku.

“Procesi i vaksinimit përveç në institucionet shëndetësore në qendrat e vaksinimit, ka filluar edhe me vaksinim mobil, njëri ndër shembujt është edhe vaksinimi mobil nëpër institucionet e ndryshme siç është rasti i ditës së sotme në Gjimnazin Xhevdet Doda, dhe do të vazhdoj edhe në ditët në vijim edhe në shkollat ehe në institucionet që janë më të frekuentuara në secilën komunë”, deklaroi zv.ministrja e Shëndetësisë, Gexha-Bunjaku.

Nxënësit e tjerë e mirëpriten mundësinë e imunizimit brenda objektit të tyre shkollor.

“Unë mendoj që duhet të vaksinohen të gjithë sepse në këtë mënyrë e ndihmojmë edhe veten edhe të tjerët, dmth të mos rrezikohemi”, tha nxënësi Drit Osmani.

“Mendoj që vaksinimi është shumë i rëndësishëm për shëndetin tonë dhe është më e rëndësishme mos të mbyllen shkollat për të gjithë”, deklaroi nxënësja Viola Zhugolli.

Msh-ja ka bërë të ditur se të gjithë nxënësit e interesuar për imunizim së pari duhet ta kenë pëlqimin e prindit apo të kujdestarit.

13:18

Fillon vaksinimi i nxënësve në gjimnazin “Xhevdet Doda”

Ka filluar vaksinimi i nxënësve në gjimnazin “Xhevdet Doda” në Prishtinë. Në të njëjtën shkollë Ministria e Shëndetësisë ka vendosur ekipe mobile për vaksinim.

Vajza e zëvendësministres së Shëndetësisë, Dafina Gexha-Bunjakut është vaksinuar me vaksinën AntiCovid në Gjimnazin "Xhevdet Doda".

Po ashtu edhe djali i sekretarit Naim Bardiqi po vaksinohet.

Ata kanë thënë që kjo po bëhet që të shërbejnë si model edhe për bashkëmoshatarët e tyre, që të mos hezitojnë sepse vaksina është e sigurt dhe vetëm i mbron ata.

Gexha ka thënë se shkolla është vendi ku të rinjtë takohen me dijen, duke bërë thirrje për vaksinim.

“Dy vitet e fundit shkenca ka bërë zbulimin e madh të vaksinave. Qeveria e Kosovës ka siguruar vaksina të sigurta të cilat janë të miratuara. Shihet që në këtë shkollë kemi interesim të madh të nxënësve për vaksinim. Bëjmë thirrje të gjithëve që sa më shumë të vaksinohen sidomos fëmijët tanë, sepse kështu i mbajmë shkollat e hapura. Vajza ime që javën e ardhshme i bën 16 vjeç, u vaksinua, ajo po ndihet shumë mirë", ka thënë ajo.

Drejtori Azem Jaha ka thënë se i kanë përcjellë tek prindërit formularët dhe deklaratën, që i pyesin ata se a pajtohen që fëmijët e tyre të vaksinohen.

“Numri i nxënësve të interesuar për vaksinim është i madh, ka një hezitim të vogël nga nxënësit në moshë më të vogël”, ka thënë ai.

08:18

Sot në gjimnazin “Xhevdet Doda” mund të vaksinohen nxënësit

Me qëllim të imunizimit të nxënësve kundër COVID-19, Ministria e Shëndetësisë ka organizuar sot një ekip mobil për vaksinimin e nxënësve në Shkollën e Mesme “Xhevdet Doda” në Prishtinë.

Vaksinimi, i cili do të bëhet në bashkëpunim me drejtuesit e shkollës, do të zhvillohet nga ora 13:00 në mjediset e kësaj shkolle.

Prindërit ose kujdestarët ligjorë të nxënësve që do të vaksinohen duhet që paraprakisht të japin pëlqimin për imunizimin e nxënësve.

Nëpërmjet një njoftimi, Ministria e Shëndetësisë u ka bërë thirrje të gjithë atyre që nuk janë vaksinuar ende apo që nuk e kanë kompletuar procesin e vaksinimit me të dy dozat, që ta bëjnë një gjë të tillë. Këtë thirrje, ministria e ka justifikuar me shfaqjen e numrit të lartë të rasteve të reja me COVID-19 në shtetet e rajonit dhe në Evropë. Që prej fillimit të vaksinimit, në të gjitha qytetet e Kosovës janë administruar 1 milion e 607 mijë e 518 doza. Ndërsa, 757 mijë e 103 qytetarë janë vaksinuar me që të dyja dozat e nevojshme për imunizim.