Metro

Cilat nëna mund të përfitojnë nga subvencionimi prej 500 eurosh në Prishtinë

 

Nga 500 euro është subvencioni për nënat që janë në skemë sociale, sipas propozimit të Drejtorisë për Mirëqenie Sociale në Komunën e Prishtinës, që pritet të shqyrtohet në seancën e ardhshme të Kuvendit Komunal. Drejtoresha Adelinë Sahiti ka dhënë detaje se kush mund të përfitojë nga këto subvencione dhe si ka ardhura drejtoria te propozimi.

Ajo ka thënë në emisionin “SOT” në KTV se për të përfituar nga kjo masë nëna duhet të jetë përfituese e skemës sociale, banore e Prishtinës, me vendbanim në Prishtinë dhe që lindja të jetë kryer në periudhën pas 1 janarit 2022. Pra vendimi vlen retroaktivisht për të gjitha gratë që janë bërë nëna nga fillimi i këtij viti e që janë pjesë e skemave sociale.