Metro

Rama lavdëron testin e dytë: Lëvizja do të jetë pa pagesë në qarkoren njëkaheshe

Dita e Evropës, Prishtinë
 

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, ka deklaruar se testimi i dytë i unazës qarkore njëkahëshe të shtunën ka shkuar më mirë se në testimin e kaluar. Ai ka dhënë detaje për testimin, ndërsa ka paralajmëruar linjë të veçantë, pa pagesë, të trafikut urban në qarkoren njëkahëshe.

“Testimi po shkon shumë më mirë se herën e parë. Kjo qasja e trafiku është shumë më e lehtë dhe më e shpejtë. Po ashtu, duhet të kemi parasysh se tash e kemi edhe një rrugë e cila është e posaçme vetëm për biçikleta. Kryeqyteti e ka fituar një hapësirë shumë më të madhe për qytetarët e Prishtinës... ne kemi bërë analiza me ekspertë ndërkombëtare dhe e kanë parë që çdo matje tregon që ka përmirësim të dukshëm dhe pika kryqe është që ne po e fitojmë hapësirën të cilën e kemi humbur në relacion me makinat, po krijojmë një mundësi tjetër, alternativë më të lehtë për qytetarët e Prishtinës”, ka thënë Rama për KosovaPress.