Metro

Banorët e Bërnicës paralajmërojnë bllokimin e rrugës nëse s’u bëhet zgjidhje për ujin

 

Në fshatin Bërnicë e Epërme të Komunës së Prishtinës gypat e rrjetit të ujësjellësit janë bosh. Prej 20 vjetësh banorët përballen me mungesë të ujit. Ata kanë protestuar të dielën dhe kanë thënë se do ta bllokojnë edhe rrugën Prishtinë-Podujevë nëse nuk u bëhet zgjidhje shpejt

Banorë të fshatit Bërnicë të Prishtinës kanë protestuar të dielën para shkollës fillore “Andon Zako Çajupi”, e cila ndodhet në fshatin Bardhosh. Banorët kanë thënë se kanë bërë vazhdimisht kërkesa për zgjidhjen e problemit 20-vjeçar me ujin, por se asnjëherë nuk kanë marrë përgjigje.

Disa nga protestuesit kanë dhënë edhe alternativat e zgjidhjes.