Metro

Prishtina jep afro 224 mijë euro për konsulencë

Komuna e Prishtinës
 

Komuna e Prishtinës ka dhënë kontrata për 6 persona fizikë për shërbime për konsulencë ... për menaxhim të projekteve për nevojat e Komunës. Vlera e paraparë e tenderit ka qenë 400 mijë euro, por nga këto mjete do të shpenzohen afro 224 mijë euro, ku secili nga ekspertët e angazhuar do të paguhet prej 32 deri në afro 40 mijë euro për tre vjet. Procedura është kritikuar nga LVV-ja në Prishtinë, ndërsa në Komunë nuk kanë dhënë sqarime lidhur tenderin, dhe as atë se çfarë konkretisht do të bëjnë personat e angazhuar

Procedurat për tenderin e Komunës së Prishtinës në vlerë prej 12 milionë eurosh për angazhimin e një kompanie për konsulta për projektin që ka të bëjë me themelimin e Shërbimit të Arkitektit të Kryeqytetit janë duke vazhduar, por ky institucion tashmë ka dhënë kontrata për 6 persona fizikë për shërbime për konsulencë ... për menaxhim të projekteve për nevojat e Komunës.

Për tre vjet, nga rreth një mijë euro në muaj, Komuna e Prishtinës do të paguajë 6 ekspertë që i ka angazhuar nëpërmjet një tenderi, vlera e paraparë e të cilit ka qenë 400 mijë euro.