Metro

Dy vota të AAK-së, përcaktuese për miratimin e Projektbuxhetit të Prishtinës për 2023-tën

 

Mbi 105 milionë euro është projeksioni buxhetor i Komunës së Prishtinës për vitin 2023, i cili u miratua gjatë së mërkurës nga Kuvendi Komunal.

Vota e dy asamblistëve të AAK-së shmangu zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin Komunal, që imponohen në rast të mosvotimit të buxhetit. Valbona Ajeti dhe Taulant Maxharraj mundësuan kuorumin dhe kalimin e kësaj pike të rendit të ditës, të cilën pjesa tjetër e opozitës e bojkotoi, shkaku që kryetari Përparim Rama refuzoi ta përmbushte kërkesën e tyre për ta hequr buxhetimin prej 12 milionë eurosh për Arkitektin e Qytetit.