Metro

Ajri i ndotur në Prishtinë, vrasës i padukshëm

 

Të martën do të prezantohet fushata “E drejta për ajër të pastër, vrasësi i padukshëm”, që synon ta ngrejë alarmin për ajrin e ndotur në kryeqytet. Arben Lila ka deklaruar të martën në SOT të KTV-së se organizata gjermane “Deutsche Umwelthilfe” po bën matjen e ndotjes së ajrit nëpërmjet lirimit të dyoksidit të azotit, nga veturat në Prishtinë.

“Dyoksidi i azotit lirohet për automjetet dhe kemi për bërë matje reale. Kemi ndotje të madhe nga ngrohja shtëpiake, por ndotje direkte nga automjetet. Kjo matje e dyoksidit të azotit do të bëhet gjatë një viti. Kur s’ka automjete ndotja është më e vogël”, ka deklaruar Lila.