Metro

Opozita thotë se 70 për qind e të punësuarve në “Pastrimi” janë në administratë

 

E keqmenaxhuar po konsiderohet kompania rajonale “Pastrimi” nga opozita e Prishtinës. Përfaqësues të saj kanë thënë se në këtë ndërmarrje me afro 900 të punësuar më shumë ka zyrtarë në administratë sesa punëtorë terreni që mbledhin mbeturinat. Edhe raportet e ZKA-së kanë treguar për rritjen e vazhdueshme të punëtorëve në administratë në këtë ndërmarrje në periudhën 2019-2021. Në gjendje të rëndë ndërmarrjen ka thënë ta ketë gjetur edhe kryeshefi i ri i saj

Afro 70 për qind e të punësuarve në kompaninë rajonale “Pastrimi” janë angazhuar në administratë, kanë thënë përfaqësues të opozitës në Prishtinë. Mbingarkimi i kësaj kategorie të të punësuarve, sipas përfaqësuesve të saj, ka bërë që në këtë ndërmarrje të ketë mungesë të punëtorëve të terrenit që e bëjnë grumbullimin e mbeturinave.

“Ky numër kaq i lartë i punëtorëve, me gjendjen në terren është në proporcion të zhdrejtë dhe natyrisht që është për kritikë. 852 punëtorë e 70% e tyre në administratë, është normalisht keqmenaxhim i ndërmarrjes, për shkak se po vërehet mungesë e punëtorëve operativ”, ka thënë Feim Osmani, asamblist i Lëvizjes Vetëvendosje në Prishtinë.