NËPËR FILM

Përfundojnë xhirimet e filmit “Everybody Calls Redjo”

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

“Everybody Calls Redjo” titullohet filmi i ardhshëm i regjisorit nga Kumanova, Ibër Deari. Gjatë intervistës për emisionin “Nëpër Film”, Deari zbuloi hollësi rreth procesit të xhirimeve të këtij projekti, temës që e trajton, bashkëpunimit me aktorët dhe ekipin realizues, eksperiencës së punës në filmin e parë të metrazhit të gjatë dhe shumëçka tjetër.

“Everybody Calls Redjo” e prek temën e largimit të njerëzve nga vendlindja për ta gjetur një jetë më të mirë. Pas mbetet vetëm Rexha. Ai bëhet ndihma e vetme që shtrihet në çdo familje të fshatit fiktiv në Maqedoninë e Veriut, Sllupkovë. Kështu edhe lind rrëfimi i ikjes së të rinjve drejt Evropës.